Обработката на данните от вече подадените декларации може да бъе

...
 Обработката на данните от вече подадените декларации може да бъе
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: 5-процентната отсъпка от данъците ще може да се ползва до края на месец януари

 

Обработката на данните от към този момент подадените заявления може да бъе забавена, тъй като сега осъществяване годишното привършване до 8-ми януари, само че това не визира опцията за подаване на данъчни заявления и потреблението на електронни услуги. Може да отнеме малко повече време връщането на обработената информация. Това сподели представителят на Националната организация за приходите /НАП/ Росен Бъчваров в изявление за предаването „ Преди всички “.

Ползването на 5% отстъпка става с заплащането на налога до края на месец януари тази година. Това е една от значителните промени, сподели той и добави: Както тази отстъпка, по този начин и всеки тип данъчно облекчение може да се употребява в случай, че няма неплатен остарял дълг. Затова нашият съвет към всеки, който желае да употребява 5-проценто понижение, преди да подаде данъчната си декларация, да ревизира данъчната си сметка и да види дали остаряло обвързване и да го заплати.

Над половин милион българи имат личен идентификационен код: Очакваме, че не по-малко от 40% от данъчните заявления от жители тази година ще бъдат дадени онлайн.

От тази година ще имаме услуга информация за възнаграждения: Тази година, фрмте се задължени по-рано, доникъде на март да подадат тази информация в Национална агенция за приходите, което ще ни разреши да осигурим онлайн достъп на всяко физическо лице да види какъв приход са получили, което ще ги улесни при попълването на данъчната декларация, изясни Бъчваров.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР